Friheden på fire hjul hitter overalt

Dato: 28- 10- 2021

Friheden på fire hjul hitter overalt

Allerede inden Covid-19 epidemiens udbrud, var salget af autocampere kraftigt stigende i hele Europa, og siden er det nærmest eksploderet.

Camping er i det hele taget blevet det helt store hit i Corona-krisen, og på trods af en forholdsvis høj pris, er også autocamperne blevet umådeligt populære.
”På et hotel er du gæst – i en autocamper er du hjemme” – dette skilt har i mange år prydet bagsiden af tyske autocampere, for Tyskland har været et foregangsland på mange måder. For det første produceres mange autocampere i Tyskland, for det andet har man i det store naboland mod syd allerede i mange år udviklet en fintmasket infrastruktur til disse fartøjer. Når man kører langs med Mosel eller Rhinen, ser man flere og flere autocamperpladser. En del af dem er nye, og en del af dem var tidligere traditionelle campingpladser, som har måttet vige pladsen for de motoriserede vogne. Også i Norge har autocamperne allerede domineret billedet i en del år.

Enklere og billigere pladser
En autocamperplads er enklere og billigere at indrette, for autocamper-folket er stort set selvforsynende: Har man mulighed for at tanke vand, tilslutte sig strøm og tømme sit kemitoilet, er alt godt. Mange tager bad i vognen og laver selv mad, så behovet for en fuldt udrustet campingplads er ikke så stort som hos traditionelle campister. Til gengæld forventer man heller ikke, at prisen for en overnatning er så høj som på en campingplads.

Et modent klientel
Blandt andet på grund af prisen på selve fartøjet, tiltrækker autocamperne et modent klientel. Man ser ikke så mange børnefamilier, men til gengæld mange midaldrende og pensionister, som har realiseret drømmen om friheden på fire hjul. Mange starter ført på autocamperlivet, når arbejdslivet klinger ud, men fortsætter til gengæld langt op i 80’erne.
I en autocamper er naturen altid lige udenfor døren. De fleste fartøjer har oliefyr og måske endda solceller på taget, så man kan campere i flere dage på afstand af civilisationen, hvis det ellers er tilladt på stedet.

Også i Danmark
Autocampernes popularitet har for længst også nået Danmark, og i takt med at der sælges flere og flere fartøjer, oprettes der autocamperpladser overalt i landet – også i Thy og på Mors. Både på den vestlige og østlige side af Vildsundbroen er der for eksempel fine autocamperpladser, og i sommersæsonen kører mange forgæves – der er simpelthen fyldt op! Især den nyetablerede plads ved Øst Vildsund Lystbådehavn er blevet et regulært hit, men ”her har man jo også den skønneste udsigt til Thy”, som én af de lokale thyboer siger med et glimt i øjet…

SunLiving autocampere hos Møllegårdens Camping
Hos Møllegårdens Camping i Vildsund forhandler man SunLiving autocampere, som bygges på Citroen eller Fiat-chassis hos ADRIA i Slovenien. ”Vi startede med autocamperne i 2020, og oplevede en enorm interesse fra starten – så stor, at fabrikken desværre ikke har kunnet følge med forespørgslen”, fortæller Michael Nøhr Nielsen, som er indehaver og 3. generation i familiefirmaet. ”I det hele taget har vi i år haft mere end svært ved at holde varerne på hylderne. Flere af vore leverandører har været helt eller delvist lukket i flere måneder på grund af Corona, og det tager tid at indhente sådan et efterslæb. Vi begynder at få 2022-vogne hjem nu, men det går langsommere end normalt. Varemanglen gælder ikke kun autocampere, men også campingvogne og hele den brede vifte af tilbehør, som hører til camping og fritid. Til gengæld glæder vi os over, at så mange familier har valgt at blive campister siden epidemien brød ud – det gavner turismen i Danmark og i Thy, og helt ærligt, så har vi jo ganske meget godt at byde på her i området”, slutter Michael Nøhr Nielsen.

Autocampere præger billedet overalt...

Autocampere præger billedet overalt...

To nye SunLiving på vej til Vildsund...

To nye SunLiving på vej til Vildsund...

Michael Nøhr Nielsen

Michael Nøhr Nielsen

Autocamper på Vildsund Havn...

Autocamper på Vildsund Havn...

KURV:
0 varer
Total: 0,00 DKK
Top 0 Kurv